νέα κρητική γαστρονομία

 
Τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη διαμορφώθηκε ένα κίνημα για επιστροφή της Γαστρονομίας  στις ρίζες  της παράδοσης , δηλαδή την  διατροφή που βασίζεται σε φρέσκα  φρούτα και λαχανικά , και σε προιόντα της Κρητικής  γης. Κτηνοτροφικά και τυροκομικά προιόντα  από την φημισμένη τοπική παραγωγή. Η κουζίνα μας βασίζεται σε παλιές γεύσεις που παρουσιάζονται με νέα σύγχρονη ματιά.

κρητική διατροφή


Η κρητική διατροφή δεν είναι απλώς πιάτα παραταγμένα στο τραπέζι, κρύβει μέσα της μια φιλοσοφία ζωής, αναφέρεται στο τρόπο ζωής των Κρητικών, όπου το φαγητό περικλείει ολόκληρο πολιτισμό.  Η κρητική διατροφή είναι μια διατροφή υγιεινή και γευστική, με συνταγές που φτάνουν στις μέρες μας από τα βάθη των αιώνων αλλά και με σύγχρονες  δημιουργικές παρεμβάσεις, φτιαγμένες πάντα όμως με υψηλής  ποιότητας αγνά προϊόντα της ευλογημένης κρητικής γης. Οι επισκέπτεςς του χώρου εστίασης  μας  ''ΝΗΡΕΑΣ''  θα βιώσουν την ανεπανάληπτη εμπειρία, να γίνουν κοινωνοί του «ευ ζην» των κατοίκων του νησιού.Οι κάτοικοι αυτού του φιλόξενου τόπου, στο πέρασμα των χρόνων, έμαθαν να τιμούν τους επισκέπτες τους   με την φιλοξενία που γι' αυτούς δεν είναι απλά μια συνήθεια, αλλά προσφορά.

 

Σ' αυτό το πλαίσιο της ιερής προσφοράς της φιλοξενίας αναπτύχθηκαν και οι πανάρχαιες  διατροφικές  συνήθειες των Κρητικών με ό,τι απλόχερα προσφέρει η κρητική γη: λάδι, στάρι, κρασί, μέλι, χόρτα και  αρωματικά φυτά γίνονται η βάση για την κρητική κουζίνα,  που τα  τελευταία χρόνια μακρόχρονες επιστημονικές  έρευνες αποδεικνύουν τις υγιεινές της ιδιότητες  και τη διατροφική της αξία.
 
Σε όλες τις περιοχές της Κρήτης, όχι μόνο στις τουριστικά αναπτυγμένες, αλλά και στα   χωριά   της ενδοχώρας  υπάρχουν σήμερα εξαιρετικές ευκαιρίες για τον επισκέπτη να   απολαύσει την υπέροχη κρητική κουζίνα. Φρέσκα οπωροκηπευτικά και φρούτα που παράγονται από το κτήμα των ιδιοκτητών, κρέας, λάδι, μέλι, παρασκευές με  γνώση φροντίδα και μεράκι αποτελούν μια δημιουργική  συνέχεια της παράδοσης και συμπληρώνουν την διαμονή σας  στο SWELL BOUTIQUE HOTEL